5 Φεβ 2006

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ Ν'ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ Θ'ΑΦΗΣΕΙΣ


ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Είμαι κάθε άλλο παρά ουδέτερος απέναντι στις αδικίες και τα εγκλήματα που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός. Απέναντι στις ανήθικες παρεμβάσεις της "Δύσης" στην Μέση Ανατολή (αλλά και σε όλον τοιν υπόλοιπο κόσμο). Απέναντι στα παιδιά χωρίς μέλλον της Δυτικής Όχθης, και της Γάζας, που μέσα στην απελπισία τους και την αγανάκτηση για την πολύχρονη αδικία, γίνονται ανθρώπινες βόμβες.ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογώ αυτές τις πράξεις.

Ούτε και τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, την τρομοκρατία, τον τραμπουκισμό. Και δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μπροστά στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του Ισλαμικού φονταμενταλισμού. Το να αδικείσαι, κατάφωρα, βίαια, μέχρι σημείου απελπισίας, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΤΗ ΣΟΥ.


Ήμουν αντίθετος στην εισβολή στο Ιράκ. Διαδήλωσα κι εγώ εναντίον της, με πολλά μέσα. Άναψα τα φώτα. Βγήκα στους δρόμους. Μέχρι που αναδημοσίευσα, τότε, στο Usenet ένα άρθρο του Λευτέρη Παπαδόπουλου που πρότεινε μπουκοτάζ στα Αμερικάνικα προϊόντα. ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (στις 15 Μαίου 2003) με μιά μη κυβερνητική οργάνωση, και έμεινα πάνω από ένα μήνα.


Αισθάνομαι όμως θύμα ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ. Δεν ήμουν αντίθετος στην ανατροπή του Σαντάμ. Ήμουν αντίθετος στον πόλεμο. Στο άνοιγμα των ασκών του Αιόλου, με τις απρόβλεπτές συνέπειες. Πίστευα πως ο Σαντάμ στην απελπισία του μπορεί να ξεκινούσε έναν Αρμαγγεδώνα, κάποιας κλίμακας. Πίστευα ότι ο πληθυσμός του Ιράκ θα αποδεκατιζόταν σε μια πυρηνικο-χημική εκατόμβη.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Οι Αμερικανοί προέλασαν σχεδόν ανενόχλητοι, προφανώς ο κύριος λόγος ήταν ότι σχεδόν κανένας Ιρακινός δεν είχε όρεξη να θυσιαστεί για να υπερασπιστεί τον Σαντάμ και το καθεστώς του. Και ναι, τα πετρέλαια του Ιράκ των οποίων την ροή διασφαλίζουν με την παρουσία τους εκεί οι Αμερικανοί, τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα, για να ζεσταθώ, για να κινηθώ, για να πάω μπροστά. Και μπορεί να ήμουν κι εγώ στο Αιγυπτιακό Θέρετρο που ανατινάχτηκε πέρσι, στο λεωφορείο με τους Έλληνες τουρίστες που ανατινάχτηκε πριν λίγα χρόνια στο Κάιρο, στους Δίδυμους Πύργους, εκεί, εκει, αλλού... Και σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ "καπιταλιστής".

ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ. Είχα γράψει "είμαι με τους Αμερικανούς", πριν μάθω ότι ποταπότατα έβαλαν, μαζί με τους Βρεττανούς, την ουρά υπό τα σκέλη, και άδειασαν τους Δανούς, νίπτοντας τας χείρας τους και τρίβοντάς τας παράλληλα, προσδοκώντας τα οφέλη αυτής της στάσης. Είμαι όμως ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μαζί τους, και με την υπόλοιπη Δύση, που περιλαμβάνει και τους Αμερικανούς, και τους Βρετταννούς, και τους Δανούς, και την Ψωροκώσταινά μας. Δεν την χωνεύω, αυτήν την "Δύση", για πολλά, αλλά δεν μπορώ παρά να είμαι, κι εγώ και όλοι εσείς, μαζί της, την ώρα αυτή, που...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ Ν’ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ Θ’ΑΦΗΣΕΙΣ

Δηλαδή με ποιους θα μπορούσα να πάω; Με τους Ταλιμπάν; Με αυτούς που καίνε πρεσβείες και επικηρύσσουν το κεφάλι των Σαλμάν Ρούσντι; Με αυτούς που αν κλέψεις μια τσίχλα σου κόβουνε στην κυριολεξία το χέρι, και που καίνε όλα τα βιβλία εκτός από το Κοράνι;

Ταλιμπάν σημαίνει απαγορεύουμε κάθε αντίθετη άποψη. Ταλιμπάν σημαίνει κόβουμε κάθε κεφάλι που εκφέρει αυτήν την άποψη. Ταλιμπάν σημαίνει οι γυναίκες δεν υπάρχουν. Η ζωή είναι ο Αλλάχ. Από το πρωί ως το επόμενο πρωί. Ταλιμπάν σημαίνει καταστρέφουμε αρχαία αγάλματα. Σκοτώνουμε 3500 αθώους (ή όχι και τόσο αθώους) σε μια υπερφίαλη επίδειξη δύναμης (11η Σεπτεμβρίου). ΑΥΤΟΙ είναι οι Ταλιμπάν.

Σκεφτείτε το καλά. Μην αφήσετε τα αντι-Δυτικά σας αντανακλαστικά να σας παρασύρουν. Ανήκουμε στην Δύση, μην ψάχνετε και μην κολλάτε ποιος το είπε. Είμαστε η Δύση. Η Ανατολή είναι στην φωτογραφία γύρω γύρω από την καμένη πρεσβεία. Μέσα στην πρεσβεία, θα μπορούσαν να είναι κάποιοι καμένοι άνθρωποι.

Τι είναι η Δύση; Αναδημοσιεύω από το blog του e-rooster. Και όχι, δεν είμαι νεοφιλελεύθερος.

«Η επίθεση στην Δανία είναι μια επίθεση στον πυρήνα των αξιών του δυτικού κόσμου όπως διαμορφώθηκαν με την Μεταρρύθμιση, τον Διαφωτισμό, την Βιομηχανική Επανάσταση και με τους αγώνες ενάντια στους ολοκληρωτισμούς της Καθολικής Εκκλησίας, του δεσποτισμού, του φασισμού και του κομμουνισμού. Της ελευθερίας της ατομικής έκφρασης, της προστασίας της ελευθεροτυπίας, του σεβασμού της ιδιωτικότητας, του περιορισμού της παρέμβασης του κράτους, της ανεξιθρησκείας, του χωρισμού κράτους-εκκλησίας και της εξάλειψης του κοσμικού πολιτικού ρόλου της οργανωμένης θρησκείας κτλ»

Εσείς με ΠΟΙΟΥΣ θα πάτε, τελικά;

28 σχόλια:

Xνούδι είπε...

Αρνούμαι τους δυνατούς καλέ μου γάτε (γενικώς). Και μην αρνηθείς ότι η δυτικοί είναι οι δυνατοί.

Θα προτιμούσα τους Ταλιμπάν ναι!!!
Τρομοκράτης και δολοφόνος δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι. Σε κάνουν οι άλλοι. Οχι, η πυξίδα μου δεν δείχνει την δύση (με πολύ μικρό το δ) στα σίγουρα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μα, οι Ταλιμπάν ήταν οι δυνατοί στο Αφγανιστάν! Όταν τους έπαιρνε. Καλή μου Μελ, μάλλον δεν συνειδητοποιείς τι σημαίνει Ταλιμπάν. Ταλιμπάν σημαίνει απαγορεύουμε κάθε αντίθετη άποψη. Ταιμπάν σημαίνει κόβουμε κάθε κεφάλι που εκφέρει αυτήν την άποψη. Ταλιμπάν σημαίνει οι γυναίκες δεν υπάρχουν. Η ζωή είναι ο Αλλάχ. Από το πρωί ως το επόμενο πρωί. Ταλιμπάν σημαίνει καταστρέφουμε αρχαία αγάλματα. Σκοτώνουμε 3500 αθώους (ή όχι και τόσο αθώους) σε μια υπερφίαλη επίδειξη δύναμης (11η Σεπτεμβρίου). ΑΥΤΟΙ είναι οι Ταλιμπάν,και όχι οι Δον ΚΙχώτες που υπονοείς...

Καλή σου μέρα. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Προσθέτω αυτήν την απάντηση και στο ποστ.

Xνούδι είπε...

σε πολύ πιο εκλεπτισμένη μορφή, αυτά συμβαίνουν και στην δύση γατούλη. Αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Δεν θέλω να εκμεταλευτώ τον χώρο σου.

Σε καλημερίζω (ξανα) :-)

Xνούδι είπε...

α!!! Και τα μωρά που είδα τότε στις ειδήσεις, στο ψυγείο του νεκροτομείου στιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο...
Εικόνες στην μνήμη άσβυστες. Δεν τα είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν. Οχι. Οι μορφωμένοι, φιλελεύθεροι, πολιτισμένοι αμερικάνοι ήταν.

Ασε ας σταματήσω καλύτερα. Δεν βγάζει πουθενά.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φεγγαροκόριτσο, Τα παιδάκια τα σκότωσε ο Σαντάμ Χουσείν, και όχι οι Αμερικάνοι.

Στα υπόλοιπα δεν διαφωνούμε. Αυτό που είπα εγώ είναι "το μη χείρον βέλτιστον".

Και σιγά μην είναι μορφωμένοι και πολιτισμένοι "οι αμερικάνοι"! Ασύγκριτα όμως λιγότερο είναι οι αγιατολλάχ και οι μουλλάδες....

Σ:)

Mirandolina είπε...

η ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης των μουσουλμάνων δεν γίνεται αποδεκτή στη Δύση, που την ίδια ώρα ζητεί να έχει το δικαίωμα να κοροϊδεύει, να ασεβεί προς το θεό τους. Εγώ υποκρισία βλέπω, Γάτε. Γνωστό χαρακτηριστικό της εξουσίας της δύσης.

Μαύρος Γάτος είπε...

Με ποιόν τρόπο η ελευθερία έκφρασης των μουσουλμάνων δεν γίνεται αποδεκτή στην Δύση;

"Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λές"

ΔΕΝ το είπε ο Προφήτης, Μιραντολίνα μου. Ο Διαφωτισμός το είπε. Άλλο ποιός το εφάρμοσε... Αλλά μην συγκρίνουμε και τα ασύγκριτα. Στην Σαουδική Αραβία Νόμος είναι το κοράνι.

raffinata είπε...

και γιατί θα πρέπει ΕΓΩ ή ΕΣΥ να αποφασίσουμε με ποιούς θα πάμε; αφού μαριονέτες είμαστε στα χέρια των μεγάλων είτε στη Δύση είτε στην Ανατολή...
θα κάτσω σπίτι μου!

Μαύρος Γάτος είπε...

Ελευθερία είναι να μην καταπατάς την ελευθερία του άλλου. Προσβλήθηκαν, λέει, γιατί απεικονίστηκε ο Προφήτης, ενώ απαγορεύεται. Απαγορεύεται όμως και οι γυναίκες να κυκλοφορούν ξέσκεπες! Μήπως πρέπει όλες να φορέσετε μπούρκα για να μην τους προσβάλλετε; ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, θα το επέβαλλάν, διά ροπάλου μάλιστα. Όπως το κάνουν, στο Ιράν, στην Σαουδική Αραβία, δεν ξέρω πού αλλού. Είσαι σίγουρη, καλή μοτ Μελ, ότι εξακολουθείς να είσαι με τους "αδύνατους"; Μιραντολίνα, είσαι σίγουρη ότι θέλεις να τους χαρίσεις την... ελευθερία να μην αντικρύζουν το πρόσωπό σου στο δρόμο και... προσβάλλεται η πίστη τους;
Ξανασκεφτείτε το λίγο βρε κορίτσια.

Ράφφυ, αν μείνουμε σπίτια μας, σε λίγο θα φορέσουμε όλοι μπούρκες. Αν όχι σε λίγο, δεν θ'αργήσει και πολύ... Κι αν όχι μπούρκες-φακιόλια, τότε καλύπτραν παπικήν - καουμπουκήν

Sarasides είπε...

Δηλαδή, Γάτε, όποιος δεν είναι με μας, είναι με τους άλλους;

Και μην ψάχνεις ποιος το είπε πρώτος.
Δεν ήταν ο Μπούς. Ο Αλκιβιάδης ήταν [αν θέλουμε να μείνουμε στους ιστορικούς χρόνους].

Draminos είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ Ν’ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ Θ’ΑΦΗΣΕΙΣ

Μαύρε γάτε, στην προκειμένη περίπτωση το να πας με τους αμερικανούς σκέφθηκες πόσα ΑΡΝΙΕΜΑΙ από το προηγούμενο post σου αναιρεί ;

J95 είπε...


Θα προτιμούσα τους Ταλιμπάν ναι!!!


Έχε υπόψη σου τότε πως επί Ταλιμπάν θα σου άξιζε τουλάχιστον εκτέλεση για το θράσος σου να αντιμιλήσεις σε άντρα.

Τι λέω... για το θράσος σου να μιλήσεις με άντρα.

Για μένα οι Ταλιμπάν ήταν ό,τι πιο σιχαμένο, ηλίθιο, μεσαιωνικό και μισαλλόδοξο έβγαλε ο πλανήτης (σε καθεστώς) από το 1945 και ύστερα και αδιαφορώ παντελώς αν η φωτιά που τους έκαψε ήρθε από Μετεωρίτη, Θεία Βούληση, τους Αμερικάνους ή τον Τσουκαλά.

Το "σε πολύ πιο εκλεπτυσμένη μορφή" δεν είναι τόσο λεπτομέρεια όσο το θέλει η ιδεολογία των εκθεσάδων. Άλλο να μη σε συμπαθούνε, άλλο να σε βιάζουν ομαδικά και να σε εκτελούν.

Μαύρος Γάτος είπε...

@eniayton, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αλλά έτσι είναι. Κάποια στιγμή πρέπει να διαλέξεις το λιγότερο χειρότερο.

@draminos. Κανένα! Γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το "Αρνίεμαι να πατάς επάνω στην ελευθερία μου".

Θυμήσου τον Σολωμό.

παράμερα στέκει ο άντρας και κλαίει
βαρύ το ντουφέκι σηκώνει, και λέει
"σε τούτο το χέρι, τί κανεις εσύ;
ο εχθρός μου, το ξέρει, πως μού είσαι βαρύ"


Αντίθετα, το να ΜΗΝ πάρω θέση, θα καταπατούσε ΠΟΛΛΑ από τα "ΑΡΝΙΕΜΑΙ" μου...

@jim_Hellas, σεβαστή η άποψή σου, αλλά σε περίπτωση που η φωτιά φτάσει ως εδώ, το πρόβατο θα είναι αυτός που θα κοιτά απαθής. Και όχι αυτός που θα πάρει θέση.

Επιστημονική φαντασία, θα μού πεις. Έτσι όμως πίστευαν και το 1939.

Χίλιες φορές μακάρι να διαψευστώ...

Μαύρος Γάτος είπε...

http://news.ert.gr/2/204988.asp


"Οι πιο ακραίες αντιδράσεις ήρθαν από τον πρόεδρο του Ιράν , Μαχμούντ Αχμαντινετζάν, ο οποίος διέταξε τη διακοπή των οικονομικών σχέσεων της χώρας του με τη Δανία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες, έντυπα των οποίων δημοσίευσαν τα επίμαχα σκίτσα. Ο Ιρανός Πρόεδρος δικαιολόγησε αυτή την απόφαση κάνοντας λόγο για "προσβολή εναντίον του Προφήτη, που δείχνει πόσο μισούν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους οι σιωνιστές, που κυβερνούν αυτές τις χώρες".

Είπατε τίποτα;

funEL είπε...

K. Mαυρόγατε Ιλλουμινάτα ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Οι Μουσουλμάνοι (οι φανατικοί) και μόνο για αυτά που κάνουν στις γυναίκες τους, και μόνο για το μίσος που τρέφουν για τη γυναίκα ως ον,και μόνο για τα εγκλήματα τιμής που είναι επιτρεπτά και ατιμώρητα σύμφωνα με το δικαιϊκό τους σύστημα (που ο Θεός να το κάνει δικαιϊκό),αποτελούν μίασμα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Αυτοί οι φανατικοί, που λες, δεν είναι ο κανόνας στον μουσουλμανικό κόσμο. Αλλά οι λίγοι φανατικοί είναι πάντα που κάνουν την διαφορά.

Καλό βράδυ

Mirandolina είπε...

AAA, εσένα δε σε προλαβαίνω με τίποτε! :-)

Είναι δικαίωμα του μουσουλμάνου να εκφράζεται θρησκευτικά στη δύση; δυστυχώς όχι - βλέπε μαντήλα. Έχει δικαίωμα να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα ελεύθερα; δυστυχώς όχι - βλέπε άρνηση του δικαιώματος μισάωρης διακοπής για την προσευχή.

Στα λόγια ειν όλα. Πρέπει να προσπαθούμε να δούμε με τα δικά τους μάτια. Αλλοιώς πληγή δε γιατρεύεται.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μιραντολίνα μου, έχεις δίκιο εν μέρει, μάλλον μιλάς για την γαλλία, κι εγώ διαφώνησα με την απαγόρευση στις μαθήτριες να φοράνε μαντήλα στο σχολείο. Αν θέλουν να την φοράνε, γούστο τους, μαντήλα τους... αλλά όχι και για την διακοπή για ποροσευχή! Αν είναι έτσι να κλείνουμε κι εμείσ να πηγαίνουμε στον εσπερινό ή για θυσία στον Δία ή δεν ξερωπού...

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι η μαντήλα απαγορεύθηκε στα σχολεία και μόνο για προστασία όσων έφεραν την μαντήλα, για να μη ξεχωρίζουν και γίνονται στόχος και γελοιοποιείται η θρησκεία τους κτλ,κτλ.Αλλά το αίτημα για διακοπή της εργασίας, συγνώμη αλλά δεν στέκει, επειδή βαριούνται αυτοί που ζουν;Άμα κανείς θέλει να λατρέψει το Θεό του, μπορεί να τον εμποδίσει κανείς;Αυτά τα κάνουν οι φανατικοί για να τραβήξουν την προσοχή και να δημιουργήσουν θέμα.Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι όσοι κόπτονται για την ελευθερία των μουσουλμάνων και άλλων αλλοθρήσκων να μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, δεν δέχονται το Θεό που πιστεύουμε στη Δύση και για παπάδες ούτε να ακούσουν.Δηλαδή οι παπάδες των μουσουλμάνων είναι όλοι άγιοι;

Ανώνυμος είπε...

Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει δίκιο ο Μαύρος Γάτος πρέπει να διαλέγουμε πλευρές. Θυμηθήτε το ρητό (στο περίπου):

"Ήρθαν για τους κομμουνιστές, δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Ήρθαν για τους σοσιαλιστές, δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.
Ήρθαν για τους Εβραίους, δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Ήρθαν για μένα, δεν μίλησε κανείς γιατί δεν είχε μείνει."

Αν ζητήσει η Δανία συγγνώμη από τους τραμπούκους του Ισλάμ, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, και πώς ξέρετε ότι δεν θα σας αφορά;

Mirandolina είπε...

Μια άλλη ακρούλα πιάνω:

Αν η διακοπή στην εργασία μας ενοχλεί, γιατί δε μας ενοχλούν οι δικές μας θρησκευτικές διακοπές και εξανιστάμεθα (και καλα κάνουμε) όταν οι εργοδότες πάνε να μας καταργήσουν κάποια *θρησκευτική* αργία?

Ο μουσουλμάνος που ζει στη Δύση υποχρεούται να μην εργάζεται την --της χριστιανικής επιλογής-- Κυριακή και να εργάζεται την (δική του ιερή μερα) Παρασκευή. Το δέχεται, αλλά ζητάει τουλάχιστον το δικαίωμα στην δική του ιερή και υποχρεωτική (σε αντίθεση με τα χριστιανικά) προσευχή, δηλ. μισή ώρα κάθε μέρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι που δεν προσπαθούμε να μπούμε λίγο στα μουσουλμάνικα παπούτσια (αγγλισμός αλλά ταιριάζει). Χωρίς να θεωρούμε δεδομένο κι απαραβίαστο τον δικό μας τρόπο σκέψης. Αυτό λέω.

(Γάτε, ευχαριστώ για την ομορφιά στα λινκς :-)

alombar42 είπε...

Για να βάλω κι εγώ μια τελίτσα, το κοράνι δεν εξαντλείται σε τρεις γραμμές (έχει άλλωστε τρεις προφήτες, ένας εκ των οποίων ο Χριστός, του οποίου δέχονται πλήρεις τις διδασκαλίες).
Το κοράνι λοιπόν λέει οτι το χρήμα απαγορεύεται να γεννάει χρήμα. Ετσι, απαγορεύεται ο δανεισμός με επιτόκια, για παράδειγμα.

Κατά κάποιο τρόπο το λέει η Μιραντολίνα - μην κρίνουμε εξ'ιδίων τα αλλότρια. Ούτε εδώ, ούτε εκεί είναι όλα καλά και δίκαια.
Πού είναι πιο καλά όμως, μπορούμε να απαντάμε μόνο για εμάς, όχι για λογαριασμό άλλων.

Ψηφίζω αβορίγινες και ινδιάνους - αν τους άφηναν μόνο να ζήσουν...

Μαύρος Γάτος είπε...

Μιραντολίνα την αξίζεις. (Σε post που έσβησα είχα καταλάβει λάθος Σ;)


Προς όλους: Να συμπληρώσω εδώ ότι οι γελοιογραφίες, ή τουλάχιστον μερικές από αυτές, είναι απαράδεκτες, δεν είπε κανείς ότι πρόκειται για ομορφιά...

Αλλά και να λοιδωρείς κα να τρομοκρατείς και να απειλείς και να καις αυτούς που τις έφτιαξαν και τις δημοσίευσαν, αυτό κι αν είναι κακάσχημο.

Αλομβάρδε, αυτό ακριβώς είναι που θέλω να τονίσω: Πιστεύω ακράδαντα ότι η απραξία αυτήν την στιγμή είναι το λιγότερο επικίνδυνη, για να μην πω εγκληματική. Για να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά, κοίτα την απάθεια και την απραξία των Αμερικανοβρετανών. Αφήνουν τους Δανούς να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα. Ποιό φίδι; Αυτό που βγαίνει κάπου κάπου από το αυγό...

hardrain είπε...

Αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα είμαστε σε ύπνο βαθύ φοβάμαι.

Η ελευθερία μου, σταματάει εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του Άλλου.

Στην οποιαδήποτε χώρα Ισλαμική, θα σεβασθώ τα πάντα. Είμαι ΕΚΕΙ.

Εδώ, στη Γαλλία, στη Γερμανία στη Δανία είναι ΑΛΛΟΥ. Χιλιάδες άνθρωποι, αγωνίστηκαν στη Ευρώπη για να πανε τα Ιερατεία στη γωνία και να μην ορίζουν κανόνες στη δημόσια ζωή.

Αν οι Μουσουλμάνοι δεν θέλουν σκίτσα με τον προφήτη τους, με γεια τους και χαρά τους. Να μην τα κάνουν.

Εδώ έχουμε άλλες αξίες τις οποίες και πρέπει να προστατέψουμε με νύχια και δόντια.

Εδώ, ένα σκίτσο που δείχνει τον Ιησού με...ζαρτιέρες απλά το προσπερνάω (αν δε μου αρέσει). Δεν το καίω και κυρίως δεν το απαγορεύω. Και μάχομαι με πείσμα για να μην υπάρξει ποτέ τέτοια απαγόρευση.

Εγώ θύμωσα με την προσπάθεια εξευμενισμού των Μουσουλμάνων με την απόλυση, την απαράδεκτη απόλυση του εκδότη της France Soir.

Αλλά βλέπεις, τα πετρέλαια στο τέλος θα μας βάλουν και μαντήλα!

Εγώ θα ήθελα να δω όλες τις Ευρωπαϊκές εφημερίδες να αναδημοσιεύουν πρωτοσέλιδα την ίδια μέρα τα ''επίμαχα'' σκίτσα. Για να κατανοήσουν κάποιοι ακριβώς, πως εδώ είναι άλλο γήπεδο.

Οι μουσουλμάνοι δεν γνώρισαν ούτε πυρά ούτε Ιερά Εξέταση ούτε Διαφωτισμό. Αλλά ο Διαφωτισμός,που προέκυψε από όλα αυτά, είναι ο χυμός του Ευρωπαϊκού πνεύματος.

Ανοχή και σεβασμός στην ετερότητα είναι οι Αξίες μας. Σεβασμός στην Ετερότητα όμως στην Ευρώπη σημαίνει πάνω από όλα το δικαίωμα του κάθε ένα να εκφραστεί ελεύθερα.Άλλο Σεβασμός στην Ετερότητα ΟΛΩΝ και άλλο υποταγή στην ιδιαιτερότητα μιας κουλτούρας παντελώς άσχετής με την Ευρώπη.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα φίλε μου Nibelungen! Καλή εκπομπή. Συμφωνούμε απόλυτα.

hardrain είπε...

καλησπέρα Μαύρε Γάτε μου, από ένα studio γεμάτο Doors και όχι μόνο.

Ελπίζω να κάνεις ακρόαση ;-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Σε άκουσα μέχρι τις 10.40, μετά με κρέμασε η σύνδεσή μου. Ευχαριστώ για όσα είπες!

Ραντεβού την άλλη Δευτέρα...

Σ;)))))