12 Ιαν 2006

TO ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΎ;


Πίστευα πως το Ταξίδι μου άγγιζε το τέλος του, έχοντας φτάσει στο ύστατο όριο της δύναμής μου, πως το μονοπάτι εμπρός μου σταματούσε, πως οι προμήθειές μου είχανε στερέψει, και πως είχε φτάσει πιά ο καιρός να βρω καταφύγιο σ'ένα σιωπηλό σκοτάδι.

Ανακαλύπτω όμως ότι η βούλησή μέσα μου δεν γνωρίζει τέλος. Όταν τα γερασμένα λόγια σβήνουν στην γλώσσα, καινούργιες μελωδίες ξεπηδάνε από την καρδιά. Κι εκεί που χάνονται οι παλιές πατημασιές, μια καινούργια χώρα φανερώνεται, μαζί με όλα της τα θαύματα.

Ραμπιτρανάθ Ταγκόρ
μετάφραση: Άννα Κουντουριώτου

3 σχόλια:

Marialena είπε...

Happy Friday the 13th Μαύρε Γάτε! Επειδή δεν είναι κάθε μέρα τόσο μοναδική για σένα όπως η σημερινή, θα μου επιτρέψεις να σου κάνω δώρο την "Άσπρη Λέξη" της ημέρας, για να είσαι ένας γάτος όχι μόνο γαλλοτραφής αλλά και ελληνομαθής!
Φιλάκια Αρτεμούτσικα, Μ. ;->

Υ.Γ. Τι είναι Τέλος & τι Αρχή, μου φαίνεται πως η ζωή μας κύκλους κάνει...από τη Γέννηση ως το Θάνατο και πάλι από την αρχή!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα Μαριαλένα!

Ζήτω η Παρασκευή και 13 και Πανσέληνος!

Σ;))))))

Marialena είπε...

Σήμερα ταιριάζει το τραγούδι της Χάρις Αλεξίου που λέει "...έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία". Ελπίζω να μπορούμε να διακρίνουμε τ' όλογιομο φεγγάρι το βράδυ στον αττικό ουρανό! Αλλιώς ας το απολαύσουμε με τα μάτια της φαντασίας!